Türk milletinin o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir çağrısıyla meydanları doldurarak tankların, kurşunların önüne kendilerini siper ettiğini hatırlatan Koç, şunları kaydetti:
"Türk milleti, bir destan yazarak demokrasisine, vatanına, milletine, bayrağına ve tüm mukaddesatına sahip çıktı. Zaferler de maalesef ki bedelsiz olmuyor. O gece 251 vatan evladı bu hainlerin saldırısıyla şehit oldu. Bu şehitlerimizden biri de memleketimizden yetişmiş, o gece kahramanlık göstererek darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir kardeşimizdi. Tabii sadece Ömer Halisdemir kardeşimiz değil, o bir sembol oldu ama onunla beraber 251 vatan evladımız var. Allah onlardan razı olsun. Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum, şehitlerimize Allah rahmet eylesin."
Koç, 15 Temmuz'da sadece hainlerin bertaraf edilmediğini, "Türkiye Yüzyılı"nı inşa etme yolunda büyük bir tehlikenin de bertaraf edildiğini dile getirerek, "Bu milletin, bu devletin önü açık. İnşallah bu kahramanlarımız sayesinde önümüzdeki yüzyıl Türkiye'nin olacak ve Türk'ün çağı olacak." dedi.
AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt da 15 Temmuz'da bu ülkenin geleceğine kastedenlerin, Türk milletinin, ülkenin geleceğine, bekasına yönelmiş hiçbir tehdide taviz vermeyeceğini gördüğünü anlatarak, "Canımız pahasına bu ülkeyi koruruz. Bunu defalarca gösterdik. Bundan sonra da bu ülkenin evlatları bunu gösterecektir. O yüzden bu ülkeye göz dikenler, kirli planları olanlar bilsin ki bu kirli planları her zaman kendi ayaklarına dolanacaktır." ifadelerini kullandı.
Programa, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AA 


YORUMLAR (0)
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Bir Yorum Bırakın