19 Mart 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Gündem: Asgari ücret

Türk-İş'in ev sahipliğindeki toplantıda genel başkanlar, 2022'de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi sürecinde izlenecek yol haritasını görüşerek temel alınacak ilkeler konusunda teknik düzeyde çalışmalar yapılmasını kararlaştırdı.

Türk-Ä°ÅŸ, Hak-Ä°ÅŸ ve DÄ°SK, 2022’de geçerli olacak asgari ücretle ilgili görüş alışveriÅŸinde bulunmak için bir araya geldi.

Türk-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Ergün Atalay’ın çaÄŸrısı üzerine Türk-Ä°ÅŸ Genel Merkezi’nde gerçekleÅŸen toplantıya, Hak-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Mahmut Arslan, DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu ve Türk-Ä°ÅŸ EÄŸitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı.

Basına kapalı gerçekleÅŸen toplantıda genel baÅŸkanlar, 2022’de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi sürecinde izlenecek yol haritasını görüşerek bu süreçte temel alınacak ilkeler konusunda teknik düzeyde çalışmalar yapılmasını kararlaÅŸtırdı.

Görüşmeler aralıkta başlayacak

Asgari Ãœcret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına aralık ayının ilk haftasında baÅŸlayacak.

İşçi tarafını Türk-Ä°ÅŸ’in, iÅŸveren tarafını Türkiye Ä°ÅŸveren Sendikaları Konfederasyonunun (TÄ°SK) temsil ettiÄŸi Komisyon, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek. Asgari ücret mevcutta brüt 4 bin 203 lira 56 kuruÅŸ, net 2 bin 825 lira 90 kuruÅŸ olarak uygulanıyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Benzine büyük zam beklentisi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.