19 Mart 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”

MÜSİAD Ankara Başkanı Acar: "Sağlık Bilim Kuruluna eş değer olarak ekonomi alanında iyileştirme politikalarını hazır hale getirmek için adım atılmalıdır"

Müstakil Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (MÜSÄ°AD) Ankara BaÅŸkanı Hasan Basri Acar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede Bilim Kurulu koordinasyonunda çalışacak “Ekonomi Bilim Kurulu” oluÅŸturulması önerisinde bulundu.

Acar yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 ile mücadelede alınan tedbirler ve sarf edilen gayretlerden memnuniyet duyduÄŸunu bildirdi.

Bu mücadeleye katkı saÄŸlamak amacıyla, Bilim Kurulu koordinasyonunda “Ekonomi Bilim Kurulu” kurulması tavsiyesinde bulunan Acar, “SaÄŸlık Bilim Kuruluna eÅŸ deÄŸer olarak ekonomi alanında iyileÅŸtirme politikalarını hazır hale getirmek için adım atılmalıdır.” ifadesini kullandı.

Acar, dış ticarete yönelik tedbirler kapsamındaki çalışmaların Ekonomi Bilim Kurulu tarafından yürütülmesinin daha faydalı olabileceÄŸini, bu süreçte ekonominin de saÄŸlık kadar önemli olduÄŸunu belirtti.

SaÄŸlık tedbirlerinin ekonomik açıdan ele alınarak uygulanması gerektiÄŸini vurgulayan Acar, ÅŸunları kaydetti:

“Günü iyileÅŸtirirken, yarına da verimli bir ÅŸekilde adım atılmalıdır. Bunun için iki farklı kurulun aynı hedef doÄŸrultusunda koordinasyon içinde çalışması ülkemiz ve milletimiz adına fayda sunacaktır. Bu süreci milli güvenlik konusu olarak ele alan devletimizin de hareket kabiliyetini artırmak adına saÄŸlık ve ekonomi birlikte deÄŸerlendirilmelidir.”

“Ä°ÅŸ alanları ekonomik tedbirlerle korunmalı”

Acar, turizm, eÄŸitim, kültür, tarım, sanayi gibi birçok sektörü etkileyen Kovid-19 ile kapsamlı bir ÅŸekilde mücadele edilmesi gerektiÄŸine dikkati çekerek, vatandaÅŸların saÄŸlık ve sıhhatini gözetilirken aynı zamanda iÅŸ alanlarının da ekonomik tedbir politikalarıyla korunması gerektiÄŸini ifade etti.

Ekonomi Bilim Kurulunun iÅŸ dünyası, sivil toplum kuruluÅŸları ve bankalardan uzmanlar ile iktisatçılar, ekonomi alanında uzmanlaÅŸmış bilim insanları ve akademisyenler, teknokrat ve bürokratların katılımıyla oluÅŸturulması gerektiÄŸini belirten Acar, “Ekonomi Bilim Kurulu sorunlara çözüm oluÅŸturmak için tavsiye niteliÄŸinde politikalar sunmalıdır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünya genelinde sayı artıyor!

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.